Koperblazers workshop met Willy Bessems

Op 21 April  verzamelden zich acht enthousiaste koperblazers om 10 uur in Maastricht in Stichting Ontmoetingscentrum Aen de Wan
voor een speciale masterclass onder leiding van Willy Bessems, hoornleraar aan het Conservatorium Maastricht.

Na een welkom met koffie en vlaai werden de deelnemers verdeeld in een hoornkwartet en een koperkwartet. De hele dag werd er met veel speelplezier en inzet gewerkt aan het spelen in een ensemble, waarbij Willy Bessems de leiding had.

 G4A2968

De belangrijkste aspecten van ensemblespel kwamen uitgebreid aan bod. Denk hierbij aan samen ademhalen, frasering, dynamiek en articulatie. Het doel van de masterclass was om de musici bewust te maken van het luisteren naar elkaar en zo goed mogelijk in ensemble zuiver te leren spelen.

Om de dag interessant en afwisselend te houden, werden er muziekstukken uit verschillende stijlperiodes gespeeld, variërend van Bruckner tot de Beatles. Dit zorgde voor een uitdagende en leerzame ervaring voor alle deelnemers.

 G4A3218

Al met al was het een zeer leerzame dag voor de koperblazers, die met nieuwe inzichten en technieken naar huis gingen, klaar om verder te oefenen en hun vaardigheden te verbeteren.

Deze sessie met Willy Bessems liet opnieuw zien hoe waardevol en inspirerend zulke workshops kunnen zijn voor jonge muzikanten. Het LJSO blijft zich inzetten om zijn leden de beste leerervaringen te bieden en kijkt uit naar toekomstige masterclasses die hun muzikale reis verder zullen verrijken.


Wij willen Willy Bessems, de deelnemers en iedereen bedanken die betrokken is bij het tot een succes maken van deze workshop.

 G4A3243