Podium voor jeugdtalent

BINNENKORT TE BEZOEKEN

Voorjaarsconcert | 24 april 2021 | Heerlen

Voorjaarsconcert | 25 april 2021 | Maastricht

Strijkersdag | 12 juni 2021 |  Maastricht

NIEUWS UIT DE ORKESTBAK

Concerten en Strijkersworkshop Limburgs Jeugd Symfonie Orkest verplaatst

Naar aanleiding van het besluit van de Nederlandse regering om alle bijeenkomsten en evenementen in verband met de Corona-crisis, zijn wij helaas genoodzaakt de LJSO concerten van 22 november (theater Kerkrade), 29 november (Theresiakerk Maastricht) en alle geplande repetities in het kader van deze concerten te verplaatsen. De concerten zijn verplaatst naar zaterdag 24 april (theater Heerlen) en zondag 25 april (Theresiakerk Maastricht). Repetities voor deze concerten zullen aanvangen op zondag 14 maart 2021. De strijkersworkshop met Vesko Eschkenazy zal ook verplaatst worden naar 12 juni 2021.
Helaas hebben wij onze repetities niet kunnen afronden met de concerten maar de repetities hebben ons orkest veel gebracht op muzikaal niveau en groepsniveau. Onderstaand een aantal foto's van een van de laatste  repetities.  Wij verheugen ons de draad op te pakken in 2021 en wensen iedereen het allerbeste toe.

Samuel Agustín Aguirre

Samuel (1993) is geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar waar hij zijn muzikale talenten ontwikkelde. In 2014 startte hij zijn opleiding als dirigent bij Jan Cober en sinds 2019 studeert hij tevens orkestdirectie bij Sander Teepen. In 2016 heeft Samuel als solist bij de philharmonie zuidnederland concerten verzorgd in Limburg en Brabant. In 2005 ontving hij - toen nog hoboïst van Amikejo - de eerst André Rieu aanmoedigingsprijs

REPETITIES NAJAAR 2020

Foto's | Focuss22

Gedeputeerde Koopmans toegetreden tot Comité van Aanbeveling

De heer Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van het LJSO. 

Namens de heer Koopmans en de overige leden van het Comité van Aanbeveling (mevrouw Marjon Lambriks, de heer Jeroen Lenaers, de heer Van Reg van Loo en de heer Onno Hoes), bestuur, dirigent en orkestleden wensen wij iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijden.

Foto: Provincie Limburg

ONLINE INITIATIVE | I OFFER YOU PEACE | 4 & 5 MAY

Na een intensieve en succesvolle samenwerking van Limburgse koorschool Cantarella en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest voor de jeugdopera Brundibar hebben de twee jeugdige partijen elkaar nu online gevonden. Ditmaal wordt gezamenlijk 'I offer you peace' van Jenkens uitgevoerd;  iedere zanger en muzikant heeft zijn eigen partij thuis opgenomen. Tezamen is bovenstaand resultaat ontstaan; een ode aan de vrijheid wat juist in deze moeilijke tijden ook weer zo belangrijk is. Met 'I Offer You Peace' brengen we een boodschap van hoop en verbondenheid.

Repetities

Vanaf zondag  14 maart 2021 zullen de repetities starten voor de voorjaarsconcerten van 24 en 25 april 2021.

Musicus van de  Maand

Alessandro Alghisi, Hoornist.
Alessandro speelt sinds 2019 in het LJSO orkest.   

ONZE MUSICI OVER HUN ORKEST

© LJSO | Gesponsord door Eye & Image

 LJSO Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes omtrent ons orkest

Contact

Limburgs Jeugd Symfonie Orkest
Karbindersdreef 14

6216 PG Maastricht

06-19 28 33 48
info@ljso.nl
www.ljso.nl