Podium voor jeugdtalent

BINNENKORT TE BEZOEKEN

Voorjaarsconcert
 2020 | Kerkrade

GEANNULEERD

Poorten van Reijmerstok 2020 | Reijmerstok

GEANNULLEERD

Ensemble LJSO
2020 |
Rekem

GEANNULEERD

NIEUWS UIT DE ORKESTBAK

ONLINE INITIATIEF | I OFFER YOU PEACE | 4 & 5 MEI

Na een intensieve en succesvolle samenwerking van Limburgse koorschool Cantarella en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest voor de jeugdopera Brundibar hebben de twee jeugdige partijen elkaar nu online gevonden. Ditmaal wordt gezamenlijk 'I offer you peace' van Jenkens uitgevoerd;  iedere zanger en muzikant heeft zijn eigen partij thuis opgenomen. Tezamen is bovenstaand resultaat ontstaan; een ode aan de vrijheid wat juist in deze moeilijke tijden ook weer zo belangrijk is. Met 'I Offer You Peace' brengen we een boodschap van hoop en verbondenheid.

Gedeputeerde Koopmans toegetreden tot Comité van Aanbeveling

De heer Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van het LJSO. 

Namens de heer Koopmans en de overige leden van het Comité van Aanbeveling (mevrouw Marjon Lambriks, de heer Jeroen Lenaers, de heer Van Reg van Loo en de heer Onno Hoes), bestuur, dirigent en orkestleden wensen wij iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijden.

Foto: Provincie Limburg

LJSO muzikanten spelen samen Ode to Freude

Op zondag 22 maart om 18.00 uur hebben LJSO muzikanten samen met vele Duitse en Nederlandse muzikanten meegedaan aan een intiatief om samen het Europees volkslied te spelen en zo alle mensen in deze moeilijke Coronacrisistijd een hart onder de riem te steken. Wij willen nogmaas veel dank uistpreken aan onze muzikanten!

Concerten Limburgs Jeugd Symfonie Orkest van 24 mei en 7 juni geannuleerd

Naar aanleiding van het besluit van de Nederlandse regering om alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 september te verbieden, zijn wij helaas genoodzaakt de LJSO concerten van 24 mei (theater Kerkrade), 7 juni (Openluchttheater Thorn) en alle geplande repetities in het kader van deze concerten te annuleren. Ook de geplande concerten van het LJSO ensemble op 1 juni in Reijmerstok en Rekem zijn geannuleerd. We zijn zeer teleurgesteld, ook gezien dat wij dit jaar ons 10-jarig jubileum vieren, maar de Coronacrisis is nu de hoogste prioriteit. Nu zullen we ons gaan richten op de toekomstige concerten en online initiatieven om de geest van ons orkest levendig te houden en om contact te houden. Let goed op jezelf en zorg goed voor elkaar. Dank voor jullie begrip. Bestuur Limburgs Jeugd Symfonie Orkest

Samuel Agustín Aguirre

Samuel (1993) is geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar waar hij zijn muzikale talenten ontwikkelde. In 2014 startte hij zijn opleiding als dirigent bij Jan Cober en sinds 2019 studeert hij tevens orkestdirectie bij Sander Teepen. In 2016 heeft Samuel als solist bij de philharmonie zuidnederland concerten verzorgd in Limburg en Brabant. In 2005 ontving hij - toen nog hoboïst van Amikejo - de eerst André Rieu aanmoedigingsprijs.

Repetities

Vanaf zondag 6 september zullen de repetities starten voor de winterconcerten van 22 en 29 november 2020. De huidige repetities en concerten zijn opgeschort i.v.m Corona maatregelen. 

Musicus vd Maand

Isabel Rico Repiso, Spaanse fluitist en pianist. Isabel speelt in het LJSO orkest. Zij speelt piano in de Brundibar concerten en fluit in de voorjaarsconcerten 2020. 

ONZE MUSICI OVER HUN ORKEST

© LJSO | Gesponsord door ontwerpbureau Eye & Image

 LJSO Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes omtrent ons orkest

Aanmelden
Contact

Limburgs Jeugd Symfonie Orkest
Karbindersdreef 14

6216 PG Maastricht

06-48 53 66 35
info@ljso.nl
www.ljso.nl